Workshop i musikalitet

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Date(s) - søndag 1. november 2015
13:00 - 15:00

Lokation
Nørresundy Gl. Rådhus

Kategori


Workshop i musikalitet ved  Sexteto Andiamo

Sexteto Andariego
Sexteto Andariego

Alle niveauer velkomne men tilmelding nødvendig – se nederst.

Sexteto Andiamo inviterer til en klasse i musikalitet ført an af Stine Engen og orkestrets dirigent Luigi Coviello på henholdsvis dansk og engelsk.

Tangoen er kompleks musik med mange melodier og rytmer på samme tid, hvorfor der er megen inspiration at hente i musikken til den improviserede dans. Ofte er der en opfattelse af at jo flere figurer jo bedre en danser. Vores koncept er et andet. Jo tættere knyttet dansen er til musikken jo bedre en oplevelse for danseren – målet for os er at finde frem til det punkt, hvor dansen og musikken spiller sammen.

Første del af timen vil foregå siddende men aktivt fysisk deltagende (!), hvor vi lytter til musik af de bedste orkestre fra tangoens guldalder: Rodolfo Biagi (pianist i Juan D’Arienzo og dirigent i sit eget orkester), Osvaldo Pugliese og Carlos Di Sarli.

Vi vil se på, hvordan orkestrene er forskellige og deres særlige karakteristika. Nogle af musikeksemplerne vil blive afspillet digitalt, andre eksempler vil blive vist live af orkestret. Vi vil se på, hvordan de hver især bidrager til de særlige karakteristika ved tangoen og mere specifikt til orkestrenes stil.

2015-11-01 Andiamo m orkesternavne
Workshop i musikalitet

Vi vil fokusere på form og rytme, hvilket vil udvikle dansernes musikalske bevidsthed. Det er måden, hvorpå man lærer musikkens og dermed også dansens grammatik. Ideen er at åbne øjnene op for, hvordan en simpel figur kan have mange variationer, hvis den er knyttet tæt sammen med musikken, for eksempel ved at markere rytmeskift eller start og slut på et vers.

Vi vil i første omgang markere rytmen præcist med dens ansatser og afslutninger fysisk for således at inkorporere musikken, men uden at skulle bekymre os om trin og svære figurer, som ofte komplicerer indlæringen. Dernæst vil vi præsentere nogle redskaber for deltagerne, som kan hjælpe til at vælge at danse i forskellige tempi ud fra de forskellige underliggende rytmiske figurer. Dette gennem en intuitiv forståelse af musikken i samspil med simpel teori om de forskellige rytmiske mønstre i musikken.

I workshoppens anden del vil vi gå ud på gulvet og sammen eksperimentere med, hvordan den musikalske bevidsthed og sensibilitet kan implementeres i dansen. Det handler om at knytte bevægelserne tæt til musikken, hvorfor det ikke er afgørende, hvilket danseniveau du kommer med.

Andariega
Andariega

Vi vil sammen undersøge, hvordan musikken kan fortolkes på forskellige måder og hvordan forskellige rytmiske mønstre kan applikeres på samme musikstykke. Ideen er at gå i dybden med få musikalske eksempler, for at deltagerne får en fornemmelse af, hvor meget det betyder, hvordan de simple figurer knyttes sammen med musikken. Det er tangoens groove, der er på spil. Vi vil frem til dér, hvor det virkelig svinger!

Forvent en konkret forbedring i din musikalske forståelse, som vil inspirere til en ny glæde og følsomhed i dansen.

Abrazos Andiamo

Hent flyer i PDF-format

Tid: Søndag d. 1 nov. kl. 13 – 15
Sted: Nørresundby Gl. Rådhus. Torvet , Tinghusgade 1. 2 sal
Forfriskning / tapas midtvejs
Entre: Pris 150 kr. Billetter ved indgang– husk cash

Tilmelding gerne på mail : trygve1@mail.dk eller Tlf./SMS på 2751 8583 (pga forplejning)

Det er IKKE nødvendigt med partner og alle niveauer er velkomne!

Lukket for kommentarer