Musikalitets-workshop v Orquesta Tìpica Andariega

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Date(s) - mandag 25. maj 2015
15:00 - 17:00

Lokation
Casa Trygve

Kategori


Workshop i musikalitet ved Stine og Luigi fra Orquesta Típica Andariega med præsentation af Biagi, Pugliese og Di Sarli, delvist med live-eksempler af orkesteret. Ingen partner nødvendig, og alle niveauer er velkomne. Mandag 25. maj kl. 15-17, tilmelding nødvendig.

Orquesta Típica Andariega

Orquesta Típica Andariega
Orquesta Típica Andariega Orquesta Típica Andariega

Orquesta Típica Andariega inviterer til en klasse i musikalitet anført af nordjyden Stine og orkestrets dirigent Luigi på henholdsvis dansk og engelsk.

Undervisningen vil foregå på en ganske anden måde end det, der ellers tilbydes ved undervisning i musikalitet. Hovedparten af timen vil foregå siddende men aktivt fysisk deltagende (!), hvor vi lytter til musik af de bedste orkestre fra tangoens guldalder: Rodolfo Biagi (pianist i Juan D’Arienzo og dirigent i sit eget orkester), Osvaldo Pugliese og Carlos Di Sarli. Vi vil se på, hvordan orkestrene er forskellige og deres særlige karakteristika. Nogle af musikeksemplerne vil blive afspillet digitalt, andre eksempler vil blive vist live af orkestret. Vi vil zoome ind på instrumenternes forskellige funktioner i musikken og se på, hvordan de hver især bidrager til de særlige karakteristika ved tangoen og mere specifikt til orkestrenes stil. Vi vil give fem særlige karakteristika ved hvert orkester, ud fra hvilke du vil være i stand til at kunne sige, hvilket orkester der spiller.

Vi vil især fokusere på form og rytme, hvilket vil udvikle dansernes musikalske bevidsthed. Det er måden, hvorpå man lærer musikkens og dermed også dansens grammatik. Hvornår starter sangen, hvornår slutter første del, hvem har melodien, hvad sker der i akkompagnementet osv. For fuldt at kunne udnytte tangoens brede følelsesrepertoire gennem dansen, er det nødvendigt at kunne registrere det i musikken. Alt sammen noget som er revolutionerende for danseoplevelsen, og som giver mulighed for i langt højre grad at værdsætte musikken og kreativt knytte den intimt til dansen. Vi vil sammen markere rytmen præcist med dens ansatser og afslutninger fysisk for således at inkorporere musikken, men uden at skulle bekymre os om trin og svære figurer, som ofte komplicerer indlæringen. Senere vil vi eksperimentere med hvordan den musikalske bevidsthed og sensibilitet kan implementeres i dansen. Det handler om at knytte bevægelserne tæt til musikken, hvorfor det ikke er afgørende, hvilket danseniveau du kommer med. Forvent en konkret forbedring i din musikalske forståelse, som vil inspirere til en ny glæde og følsomhed i dansen.
P.S. Orkesteret vil 20. juni spille koncert på Halkær Kro ved Nibe

Hent flyeren Workshop i musikalitet, 25. maj 2015

Hent flyer
Hent flyer

Det er IKKE nødvendigt med partner og alle niveauer er velkomne!

Tid: Mandag d. 25. maj kl. 15 – 17
Sted: Krusemyntevej 44 i Nørresundby (Privat)

Pris 150 kr. Begrænset antal tilmeldinger.
Tilmelding på tlf. 27 59 85 82 (Karin)

Orquesta Típica Andariega inviterer til workshop i musikalitet
Orquesta Típica Andariega inviterer til workshop i musikalitet

Lukket for kommentarer