Hvad er Argentinsk Tango

Tangoen beskrives ofte med nøgleord som:  Intimitet, sensualitet, varme, lidenskab og en euforisk tilstand når musik, partner og gulv bliver ét !

Bliver man først grebet af dansen, kan den blive en livslang passion der stort set kan nydes overalt i verden og man kan sagtens opnå en god danseoplevelse med en partner på et højere eller lavere niveau end ens eget hvis blot kontakten og samhørigheden er tilstede.

En improviseret dans

Tangoen er en improviseret dans – det vil sige, at herren “finder på” dansen undervejs. Ud fra en række simple trin, der kan opfattes som bygggeklodser, sætter han dansen sammen undervejs, og fortæller med sit kropssprog kvinden hvilke trin, han gerne vil danse.

At føre og at følge

Essensen i tangoen er kommunikationen i parret. Med små bevægelser i overkroppen fortæller herren i hvilken retning, han gerne vil have at kvinden bevæger sig, og i hvilket tempo. Det er så op til kvinden at fortolke og udføre bevægelsen – og igen op til herren at mærke efter kvindens fortolkning og lynhurtigt indrette sig efter den.

På den måde bliver dansen til en intens, ordløs dialog.

Mange stilarter – og mange holdninger

Der er mange måder at danse tango på. Nogle danser helst i en helt tæt fatning, der ligner et varmt kram. Andre danser i en mere åben fatning der giver mulighed for større benbevægelser. Nogle nyder at eksperimentere med svære trin, hvor man f.eks. kortvarigt hænger ude af balance støttet af hinanden, andre nyder mere at lege med rytmen og at understøtte musikken med trinene.

Lukket for kommentarer