Corona Nyt: Langsom kontrolleret tangoopstart

Tangolysten har næppe været større end lige netop nu. Og vi ved, at I længes efter at røre pusselankerne, favnes og at høre de smukke melodier igen. Mange har stillet sulten med individuelle eller par-videokurser på nettet eller selv-instrueret sig via Youtube. Og godt for det. Andre har nydt film og bøger og er blevet inspireret af disse.  I mens er de offentlige regler – på trods af åbninger – stadigvæk ret så stramme. Indtil nu åbner reglerne kun op for dans med fast partner, hvilket reducerer vores dansekollektiv til en pardanserklub.  Og vi må bede Jer om at strække tålmodigheden endnu længere…

Vi har længe villet informere Jer alle om bestyrelsens tanker om de nye regler, og hvilke konsekvenser de får for os, efter at regeringens fase 3 blev sat i værk med virkning fra torsdag 11. juni. Her er de:

I regeringens og folketingets fase 3 -åbning ligger der nogle kontante restriktioner:

  • Max 50 personer samlet. (Fra 8. juli lempes der til 100 prs og til 200 prs pr. 8. aug.)
  • Indendørs skal der være min. 4 m2 pers. ved fysisk aktivitet og 2 m2 pr. inaktiv deltager.
  • Man skal under fysisk aktivitet (dans) holde 2 m´s afstand til andre dansepar.
  • Der skal være gode hygiejne- og ventilationsrutiner.

Bestyrelsen har derfor udarbejdet nogle klare tango-corona-regler, som vi alle skal opfylde, når vi optræder på Kulturbroen. Reglerne er bl.a sat op på opslagstavlen i Kulturbroen.

Reglerne indebærer efter vores udregninger bl.a., at der ikke kan være mere end 11 par på dansegulvet incl. underviserne. Dvs. at der til de kommende hold i kvartal 3 og 4 i 2020 ikke kan være mere end 10 par på hvert hold.

Vi har samtidig måttet regne på, hvad det betyder, hvis vi sætter os på bænkerækkerne. Dette indskrænker nemlig dansegulvet. Se opstillingen i regelsættet.

Hvordan opfører vi os korrekt ?

Som dansere tvinger vi os selv til at konstatere, om vi er sunde og raske og ikke fremviser corona-symptomer af nogen art, når vi skal danse og mødes med andre.

Samtidig skal vi have fast partner ved en danseevent, og vores iver efter at prøve dansen med andre og mixe må vi styre, indtil reglerne åbner op for dette. Det betyder ikke, at man som single er sat af. Singler kan, ligesom alle andre, spørge en anden ledig eller en ledig taxidanser, om de vil danse ved en bestemt begivenhed. Det beror naturligvis på tillid og kan uddybes gennem samtale og interview med hinanden. Der er ikke stillet krav om brug af mundbind i dansen. Man er dog velkommen til selv at medbringe værnemidler.

Foreningen har indkøbt 3 flasker spritgel til stedet, hvor vi stiller en på hvert toilet og en i salen. De er placeret i en særlig Corona-kasse i vores tangoskab, hvor alle kan finde dem. Her ligger også engangs- handsker, man kan bruge til slutrengøring for de, som har tjansen.

For ikke at bruge fælles service fra køkkenet, har vi valgt at sige, at folk selv må tage deres eget spiselige eller drikkelige med og ikke dele krus, bestik o. l. med andre.  I samme øjemed skal alle rydde op efter sig selv.

Endelig beder vi alle overveje, hvordan I undgår at stimle sammen i entreen og overskride det almene krav om at være 1 m fra hinanden, når I kommer og går. God håndhygiejne og løbende  aftørring af dørhåndtag, frie borde, IT-anlægs taster o.l. indgår i vores gode hygiejnerutiner.

Bestyrelsen

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer