Tango-sekstet besøger Skørping 2. okt.

Tango-sekstet besøger Skørping 2. oktober

2016-10-02-reklame-Andiamo-01Det er med glæde at Tango Aalborg i efteråret byder til charmerende tango-vibrationer på KulturStationen i Skørping, når San Telmo Orkesteret, Sexteto Andiamo, fra Buenos Aires kommer på besøg søndag d. 2. oktober. Gruppen er på sin 2. Europaturné, og da den kommer forbi Midtjylland og Rold Skov, byder El Abrazo på en dansekoncert. Repertoiret består først og fremmest af nye dansevenlige kompositioner krydret med nyfortolkninger af stemningsfulde klassikere.

Navnet Andiamo betyder ’Lad os komme afsted’, og det er lige dét, Tango Aalborg opfordrer til. Sexteto Andiamo er netop kendetegnet ved at være en flok stærke unge musikere med masser af fart på. De spiller ugentligt på milongaer rundt om i Buenos Aires og var sidste år i Europa, hvor de spillede på milongaer og teatre i Italien, Tyskland, Belgien, Norge, Frankrig, Schweiz, Sverige og Danmark.

Seksteten består af 2 violiner, 2 bandoneon´er (tangoens særlige instrument af accordeon-familien), piano og kontrabas. Orkesterets drivende kraft og leder er Luigi Coviello, som er både komponist og kreativ bassist med egen stil. Der er dansk deltagelse på bandoneon.

Musikalsk lægger man mærke til bandoneonens markante lyd og marcato (rytmisk takt) og de sjove violin-cikader. Seksteten krydrer samtidig sine optrædener med musikalske drillerier og synkoper, yeites (taktslag med/ på instrumenter) og overraskende fælles sangtriller. Billetter vil blive sat til salg i efteråret. Ligesom tidligere skal milonga-publikum ikke være drevne danseørne for at deltage. Man kan roligt nyde musikken uden at være danser.

2016-10-02-reklame-Andiamo-02Den argentinske tango har sin særlige udviklingshistorie og repræsenterer en kulturskat, som Unesco i 2009 satte på sin verdens kulturarvsliste. Forud for koncerten vil der være adgang til 2 gratisarrangementer. Der bliver arrangeret både en times danseintro og Tango Aalborgs formand, Trygve Engen vil billed – og musikfortælle om tangoen gennem foredraget ’Fra rendesten til bonede gulve.’

Buenos Aires Tango på KulturStationen Skørping

Søndag d. 2. oktober 2016
Program:
Kl. 17.00 – 17.50 “Fra rendesten til bonede gulve”, En indføring i Argentinsk Tangos kultur, musik og dans.
Kl. 19.00 – 20.00 Gratis danse-intro til Argentinsk tango
Kl. 20.00 Milonga med DJ
Kl. 20.00 -22.00 Sexteto Andiamo, Buenos Aires, Dansekoncert
Kl. 22.00- 23.00 Milonga Med DJ
Sted: KulturStationen, Sverriggårdsvej 4, 9520 Skørping

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.
Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer