Med Inge og Henning i Rom

Sommertango på havnefronten, 27/7 2014
Inge og Henning – Sommertango 2014

På en efterårstur til Rom havde vi taget danseskoene med i håb om at finde en milonga i ugens løb. Det viste sig ikke at være så nemt. Man går meget i Rom for at komme rundt i byen og opleve livet og seværdighederne – skridttælleren kommer let op over 30 tusind skridt om dagen. Når så alle milongaer ligger langt uden for city, hvor husleje og parkering er mere opnåeligt – så er det en udfordring for en turist, som ikke kender de offentlige transportmidler. Vi søgte på nettet og fik kontakt med Silvia Colli, som underviser sammen med Fernando Serrano – og som driver en Bed and Breakfast for tangointeresserede.

Silvia og Fernando var utroligt imødekommende og tilbød at hente os ved sporvognens endestation og tog os med til 2 spændende undervisningslektioner i Roms sydlige udkant, hvorefter vi kørte med dem til en milonga i det nordlige olympiske kvarter ”Il giardino del Tango” – tangohaven, hvor der er undervisning og milonga onsdag-søndag året rundt. Som navnet siger er det udendørs, men i de kolde måneder er der et stort telt over dansegulvet. Der var lækre pizzaer og drikkevarer med i entreprisen, og levende musik og mange gæster. Og da det var slut blev vi kørt hjem til den anden ende af byen.

Der var vel ca 100 gæster – og stor danseglæde. Der var 2 fødselsdage – og også i Italien fejrer man fødselarerne med danse; hver dans varede dog lidt længere end vi er vant til i DK. Et hyggeligt anbefalelsesværdigt sted året rundt!

Il Giardion del Tango - Inge og Henning i Rom, 2015
Il Giardion del Tango – Inge og Henning i Rom, 2015

Silvia fortalte at der oprindeligt var mange meget systematiske og oplysende hjemmesider om tangolivet i Rom, men efter Facebooks udbredelse er der totalt kaos i oplysningerne, og selv om der ofte er måske 10 samtidige milongaer i byen, er det svært at finde ud af hvad der foregår – især hvis man ikke kan forstå italiensk.

Vi nåede ikke at opleve Silvias B&B, som ligger i det spændende Pigneto kvarter, men Silvia er meget hjælpsom og der er ingen tvivl om, at det er et godt sted at bo, hvis man vil være orienteret om tangolivet i Rom!

Silvia og Fernando er dygtige og festlige undervisere, og vi skal helt sikkert prøve at deltage i et af de arrangementer de laver i Spanien, Italien og Tyrkiet – og næste gang vi tager til verdens hyggeligste by, så skal vi prøve Silvias B&B!

Inge og Henning

Se Silvia og Fernando danse

Links
http://www.silapipa.it/
http://www.tangoallegria.it/
https://www.youtube.com/watch?v=opN0wccjOi4

Il Giardino del Tango
Il Giardino del Tango
Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer