Argentinsk aften i Aalborg Øst

Orquesta Típica Andariega
Orquesta Típica Andariega

Lørdag 13/9 bliver Aalborg ramt af forførende Buenos Aires – toner , når det 9-mands store argentinske tango-orkester Andariega gæster Trekanten Kulturhus i Aalborg Øst. Se programmet.

Andariega kæler både for musik fra tangoens tidligere epoker og giver mange smagsprøver på nutidig tango skrevet af orkesteret selv. Koncerten er en dansekoncert, hvor danseglade kan kaste sig ud i en smuk og lækker tango til en god melodi, men hvor publikum også kan nyde tangomusikken uden at deltage i dansen.

Musik, sang og dansetrin

Natten bliver ikke alene lun og rig på god musik, dans og sang. Tango Aalborg inviterer forud for dansekoncerten til to gratis arrangementer: Et historisk portræt af tangoens opståen og udvikling, og en times intro til tangoens lokkende trin med erfarne undervisere. Så er du vild med dans, er der rig lejlighed til at afprøve tangoen. Argentinsk tango opfattes af danseundervisere som en af de smukkeste og mest sensuelle pardanse. Den har sin egen dramatiske historie og repræsenterer en kulturskat, som Unesco i 2009 satte på sin verdens kulturarvsliste.

Orquesta Típica Andariega

Orquesta Típica Andariega
Orquesta Típica Andariega

Orkesterets argentinske navn er Orquesta Típica Andariega, men kaldes i daglig tale blot La Andariega. Gruppen er i øjeblikket på sin 3 europaturne, som strækker sig fra Norge til Italien. Orkesteret blev skabt i 2009 og har på sine tidligere besøg i Danmark fyldt lokalerne med deres shows på dansestederne. Gruppen medbringer sin nyeste CD: “Andiamo”. Musikken leveres af 3 violiner, 3 bandoneoner (tangoens særlige instrument af accordeon-familien), 1 pianist, 1 kontrabasist og 1 sanger.

Tango Aalborgs formand, Trygve Engen, fortæller at aftenen musikalsk byder på en tangoaftens 3 klassiske stilarter: tango, tango-vals og milonga. Det er et ægte tango big-band, som danserne kan lide, fordi de ikke spiller eksperimental eller symfonisk tango men derimod levende og dansevenlige melodier. Da de spillede i Aalborg sidst på Nordkraft overraskede man de fremmødte med nye poetiske tangoer, smukke tangovalse og flotte rytmiske milongaer. Vi er mange der glæder os til et varmt gensyn. Billetter købes ved indgangen eller via Tango Aalborg.

Orquesta Típica Andariega
Orquesta Típica Andariega
Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer