Che Tango på Halkær kro

Halbal i Halkær – det kan vel ik’ gå hel’ gal’ … I hvert fald lokkede CheTango lørdag d. 13. november 50-60 danseglade tangofolk til koncert/bal Halkær.

Se hele artikelserien Memory lane.

Preben underviser, Halkær Kro
Preben underviser, Halkær Kro

Reportage og fotos ved Ole Mikael

Dagen indledtes med instruktion ved “vores egen” Preben. Torsdag var der 6 par tilmeldt, men lørdag dukkede 15 par op, heriblandt Dorthe, Else og undertegnede. Tango-erfaringen var ringe, så Preben fik sin sag for, men på et par timer nåede vi da at gå både forlæns, sidelæns og i kryds – til begge sider, og Else og jeg fandt ud af, at det sagtens kan være en udfordring at lave kryds til højre (for herren), selvom kryds til venstre efterhånden sidder nogenlunde på rygraden.

“Læg mærke til at I ikke har lært at gå baglæns, herrer – det findes ikke!!!” lød det til sidst belærende. Ja, Preben, vi skal nok huske det …

Tangobal på Halkær Kro
Tangobal på Halkær Kro

Også vores Dorthe fik sin sag for – der var overskud af det smukke køn, så Dorthe blev meldt frivilligt til at danse herre. Dorthe følte vist at det
var ligesom at starte forfra – og det er det vel også, men fra Lise skulle
vi hilse og sige, at det gik godt.

Che Tango spiller op til tangobal på Halkær Kro
Che Tango spiller op til tangobal på Halkær Kro

Herefter veltillavet økologisk svin, med en kartoffel-salat, var det vel, bestående af – ja, kartoflerne kunne vi kende, rødbeder var heller ikke
svære at identificere, men så var der noget andet – lidt sødligt, lidt mere “crunchy”. Majroe, kinaradisse, persillerod, pastinak – ja, forslagene var mange, men kende urten kunne hverken Hanne, Jan, Else eller Deres ydmyge fortæller. Adspurgt om den hemmelige urts identitet kiggede kokken undrende – “Jamen, der var da ikke andet i end kartoffel, gulerod og rødbede?” Ikke særligt eksotisk – men godt smagte det.

Che Tango spiller op til tangobal på Halkær Kro
Che Tango spiller op til tangobal på Halkær Kro

Om aftenen dukkede der flere op – også nogle stykker fra det “nye” torsdags-hold – fedt at se, at I begynder at turde vise jer. Preben åbnede ballet – og det så jo bare flot ud – smarte tricks og superflot stil – jo, det var fedt at se. Herefter kneb det lidt med at få dansen i gang. Optændt af den hellige ild strøg Dorthe og undertegnede på gulvet sammen med ét andet par – og der var ikke andre, der turde. Helt ærligt – der ku’ I godt liiige have hjulpet os lidt – vi følte os lidt alene. Men efterhånden kom der da gang i sagerne, og eftermiddagens begyndere kom også på gulvet.

Tangobal på Halkær Kro
Tangobal på Halkær Kro

CheTango spillede to sæt, og der var noget for enhver smag – for ikke at stille min uvidenhed for meget til skue vil jeg undlade at nævne numre eller komponister, men der var alt fra følsomme tangoer der var gode at lytte til, over dansevenlige klassikere til muntre milongas. Efter koncerten fortsatte ballet med Preben som DJ – men det giver nu lidt ekstra med levende musik.

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer